...ایده های من...

درباره همه افکار و ایده های من

...ایده های من...

درباره همه افکار و ایده های من

نقد فیلم ملکوت

شهرام خرازی ها : برزخی که «محمدرضا آهنج» در سریال «ملکوت» به نمایش گذاشته شبیه گاتهام سیتی - شهر شب زده سری فیلم ها و انیمیشن های بتمن، ابر قهرمان کمیک استریپ های فانتزیک است!

سریال ملکوت

نمایی از سریال ملکوت

«شهرام خرازی ها» منتقد سینما در گفت وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس در مورد سریال «ملکوت» ساخته محمد رضا آهنج، اظهار داشت: تولید و پخش پیاپی سریال هایی نظیر «ملکوت» به بهانه ها و مناسبت های مختلف سبب لوث شدن مضامین دینی و ژانر ماورائی خواهد شد.

وی در ادامه تاکید کرد: برزخی که «محمد رضا آهنج» در سریال «ملکوت» به نمایش گذاشته شبیه گاتهام سیتی - شهر شب زده سری فیلم ها و انیمیشن های بتمن، ابر قهرمان کمیک استریپ های فانتزیک ، است! برزخ «ملکوت» تفاوت چندانی با برزخ فیلم سینمایی «کمکم کن» (قاسم جعفری) و سریال «روز حسرت» (سیروس مقدم) و فیلم سینمایی «دموکراسی تو روز روشن» (علی عطشانی) ندارد. سوژه سریال هم برگرفته از قصه فیلم «روز فرشته» است که آن را بهروز افخمی - برادر ناظر کیفی سریال «ملکوت» - نوشته و بتصویر کشیده است.
نویسنده ماهنامه سینما-خانواده تاکید کرد : طمع ورزی های «سرمست» (رضا رویگری) و دعواهای فامیلی بر سر ارث و میراث عینا در فیلم «بهروز افخمی» هم وجود دارند و سریال «ملکوت» نسخه آب بسته شده «روز فرشته» است. البته خود فیلم سینمایی «روز فرشته» هم با نیم نگاهی به فیلم قدیمی «شب نشینی در جهنم» (موشق سروری) نوشته و اجرا شده بود.
عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی در ادامه اظهار داشت: ترسیم برزخ در سریال «ملکوت» اجرای بسیار ضعیفی دارد به گونه ای که بعضی از صحنه های جدی ماورائی مجموعه خنده بینندگان را در پی دارد. برخی از ابنیه ای که در برزخ ملکوت می بینیم، شبیه قصر دراکولا - کنت رومانیایی - است و فضای پاره ای از صحنه ها نیز یادآور داستان های فرانتس کافکا و ادگار آلن پو است.
خرازی ها در ادامه خاطرنشان کرد : دو قسمت پیاپی از این مجموعه تمام و کمال بر موضوع خودکشی متمرکز بود که این امر در سیمای جمهوری اسلامی ایران بی سابقه است.
وی در ادامه افزود: پرش از ارتفاع به قصد خودکشی تحت تأثیر روانگردان ها و محرک ها چند سالی است که در سیما و سینمای ایران مد شده است. معمولا اینگونه رفتار انتحاری به صورتی بسیار هیجان انگیز بتصویر کشیده می شود و فرد خودکشی کننده، ملبس به جامه ای سپید با دستانی کاملا گشوده پروازی شکوهمند را رقم می زند.
دکتر خرازی ها در ادامه یادآور شد : پیش از سریال «ملکوت»، در فیلم های «شمعی در باد» (پوران درخشنده) ، «دختران» (قاسم جعفری) و چند فیلم دیگر چنین صحنه هایی را شاهد بوده ایم. اینگونه رویایی و پر شکوه جلوه دادن خودکشی و تطهیر فرد خودکش آنهم در دو شب متوالی و نمایش مجدد صحنه پرش از ارتفاع در بخش خلاصه قسمت های گذشته سریال «ملکوت» بسیار بدآموز است و ممکن است به الگو سازی برای خودکشی، تقویت رفتارهای انتحاری و پایان دادن به تردید کسانی که قصد خودکشی دارند، بینجامد.
ضمن آن که به این نکته مهم هم باید توجه داشته باشیم که اصلا پسندیده نیست در یک سریال با مضمون و محوریت دین فرد خودکشی کننده تطهیر شود و او پس از نجات از خودکشی و ارتکاب به گناه کبیره بدون اظهار ندامت و احساس پشیمانی زندگی خود را آنهم در شرایطی بسیار بهتر نسبت به گذشته از سر گیرد!؟ و انگار که آب از آب تکان نخورده باشد!؟؟ که اینها همه یعنی بدآموزی مطلق و وهن دین!؟
این منتقد سیما و سینما به مزاح گفت: در سریال «ملکوت» تقریبا همه کاراکترها یک جورهایی دکتر محسوب می شوند. پس از خودکشی سامان مادر ، پدر ، مادر بزرگ ، دایی ، دختر دایی ، زن دایی و...همه متفق القول و هر چند صحنه یک بار در مورد عوارض سوءمصرف مواد توهم زا و احتمال خروج سامان از اغما - کما - اظهار نظر تخصصی می کنند که البته پاره ای از این نظرات غلط هستند! جالب است که در این مجموعه یک کاراکتر پزشک ( با نقش آفرینی بی رمق علی دهکردی) هم حضور دارد که بسیاری از اظهارات طبی اش غیر علمی و نادرست است!؟
دکتر «شهرام خرازی ها» در ادامه به تاثیرات سوء اجتماعی پخش سریال «ملکوت» در ارتباط با پیوند اعضاء اشاره و تصریح کرد: چند سال پیش در زمان پخش سریال «حلقه سبز» (ابراهیم حاتمی کیا) با سوژه مرگ مغزی آمار اهداء داوطلبانه اعضاء بدن به نحو محسوسی روبه کاهش گذاشت.
او گفت: در سریال «ملکوت» وقتی «آفاق» بر بالین همسرش در بیمارستان حاضر می شود، «فتاح» ملتمسانه از وی می خواهد تا در مورد اهداء اعضاء بدن اندکی درنگ کند.
وی اضافه کرد : طرح چنین درخواست هایی از جانب روح فردی که دچار مرگ مغزی شده در یک فیلم و یا سریال - بویژه سریالی که هر شب به روی آنتن فرستاده می شود و روز بعد هم پخش تکراری دارد - و همچنین تردید طولانی مدت خانواده «حاج فتاح» نه تنها مردم را ترغیب و تشویق به اهداء عضو نمی کند بلکه بر تردیدهای آنها دامن می زند و انصراف برخی از داوطلبین را در پی خواهد داشت.
عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در پایان این گفت وگو ضمن اشاره به بازی تکراری و بی فروغ «پروانه معصومی» و به حاشیه رانده شدن و به هرز رفتن «کمند امیر سلیمانی» در حد یک سیاهی لشکر خاطرنشان کرد: «محمدرضا شریفی نیا» ، «رضا رویگری» و «فریبا متخصص» از بقیه همکاران خود در سریال «ملکوت» موفق تر بوده اند و توانسته اند تا ضمن ایفای نقش هایی که قبلا هم آنها را جان بخشیده اند ، زهر تکرار را از بازی خویش بزدایند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد